8. Festival nauke – Sve je moguće!

unnamed
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Osmi Festival nauke, koji se na tri lokacije u Beogradu održava od 4. do 7. decembra, pod sloganom “Sve je moguće” pokazuje kako je uz pomoć nauke u svakodnevnom životu moguće i ono što na prvi pogled deluje nemoguće.

unnamed

Festivalski naučni kvart, ove godine, čine Zepter Expo centar (bivša RK Kluz), Studentski kulturni centar i Galerija Narodne banke Srbije, gde će se festivalski program svakog dana odvijati u nekoliko zona. Od četvrtka do nedelje u bivšoj RK Kluz (Zepter Expo centar) na više od 30 interaktivnih postavki odigravaće se “Nauka bez prestanka”. Znatiželjni će moći da učestvuju u pravljenju vatrenog i vodenog tornada, vide letelice i termometar koji meri toplotu ljubavi. Forenzičari iz Beograda će, kao i u CSI serijama, ponuditi posetiocima da uz pomoć prave male laboratorije reše  “zločin” i to pomoću DNK analize, bioloških tragova, veštačenja, foto-robota…

 

Novina ovogodišnjeg Festivala nauke jeste i jedinstvena “Svemoguća zona”, koja je po uzoru na Maker Fair-ove, namenjena svima koji vole sami da sprovode svoje ideje u dela, a prave zvezde ove zone biće gosti iz Slovenije i Portugala koji će predstaviti sve mogućnosti i primene 3D štampanja.

unnamed (1)

Festivalske karte po ceni od 450 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanje manifestacije, karte će se prodavati i na svim lokacijama Festivala. Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u RK Kluz, Studentskom kulturnom centru i Galeriji Narodne banke Srbije. Deca do 5 godina strarosti, uz pratnju roditelja, ne plaćaju ulaznicu. Pojedinačne ulaznice za program u SKC-u i u prostoru Galerije Narodne banke Srbije se mogu kupiti na licu mesta po ceni od 300 dinara. Za pojedine programe na Velikoj sceni Studentskog kulturnog centra neophodna je rezervacija po ceni od 100 dinara.

Radno vreme Festivala nauke u četvrtak i petak je od 10 do 18, kada su i dani preporučeni za školske posete, dok je u subotu i nedelju od 11 do 20 časova.

 

Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u regionu. Misija Festivala nauke jeste veći značaj obrazovanja u društvu, kroz zanimljive, moderne i nove metode. Sedmi Festival nauke, za četiri dana, posetila je 31.000 ljudi, od kojih 15.000 osnovaca i srednjoškolaca iz više od 300 škola iz cele Srbije, kao i iz regiona.

 

Tekst: Michel Petković

Foto: festivalnauke.rs

Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •