Etihad Airways predstavio svoj novi izgled na prvom A380

aaa
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Etihad Airways, nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), predstavila je svoj novi izgled spoljašnjosti aviona koji će biti primenjen na čitavoj floti.

s1

Novi izgled, koji su kreirali vodeći konsultanti za brend, Landor Associates, u saradnji sa Etihad Airwaysom, inspirisan je tradicionalnim motivima Ujedinjenih Arapskih Emirata, pejzažima pustinje i geometrijskim oblicima koji se mogu naći u modernoj arhitekturi Abu Dabija. Rezultat je upečatljiv i jedinstven dizajn koji će Etihad Airways predstaviti kao aviokompaniju koja potiče iz progresivnog i inovativnog kulturnog centra, čiji su koreni u bogatoj istoriji.

Novi spoljašnji izgled je predstavljen kada je prvi avion A380 Etihad Airwaysa izveden iz hangara u Airbusovom postrojenju Finkenverder u Hamburgu, u Nemačkoj. Novi motiv dizajna, koji se naziva “Faces of Abu Dhabi” (Lica Abu Dabija) koristi paletu boja koja odražava različite nijanse pejzaža UAE, od tamnijih nijansi peska pustinje Liva do svetlijih boja koje možemo da vidimo u severnim Emiratima. Tokom razvoja ovog dizajna, sprovedeno je istraživanje među građanima UAE i stranim posetiocima koje je pomoglo da se odabere konačni “dobitni” izgled.

 

s2Nacionalni grb UAE je naglašen duž trupa pored naziva “Etihad”, a nacionalna zastava je sa poštovanjem postavljena napred, pored kokpita. Motivi novog dizajna čine osnovnu karakteristiku novog enterijera kabine koji je uveden u avionima Erbas A380 i Boing 787 Etihad Airwaysa, a biće primenjen i na korporativno brendiranje ove aviokompanije – od reklama do brošura i premijum salona.

Cela flota Etihad Airwaysa koju čini preko 100 letelica, uključujući i one koje tek treba da budu isporučene, biće obojena osveženim bojama u naredne tri godine, što će učiniti da “Lica Abu Dabija” budu viđena širom sveta. Etihad Airways će preuzeti sedam širokotrupnih letelica tokom 2015. godine – četiri aviona A380 i tri aviona Boing 787-9 – i sedam uskotrupnih aviona – jedan A320 i šest A321.

 

Tekst: Michel Petković
FOTO: Etihad Airways

 

Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •