Inovacija u proizvodnji olakšava recikliranje

39945_2014-08-05_original
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Tetra Top® s odvojivim poklopcem omogućava odvojeno recikliranje.

39944_2014-08-05_original

LOZANA, Švajcarska – Tetra Pak®, vodeća svetska kompanija u proizvodnji rešenja za preradu i pakovanje prehrambenih proizvoda, najavljuje uvođenje nove ambalaže Tetra Top® s odvojivim poklopcem, koja potrošačima omogućava da skinu plastični poklopac sa kartonskog omota i recikliraju ih odvojeno.

Plastični poklopac potrošači mogu da odvoje od kartonskog omota jednostavnim pritiskom palcem, zahvaljujući urezanoj perforaciji na spoljnom sloju kartona. Ovo je postignuto bez uticanja na funkcionalnost ambalaže Tetra Top®.

„Inovativna ambalaža Tetra Top s odvojivim poklopcem odgovor je na sve češće zahteve potrošača za boljim rešenjima koja će olakšati recikliranje, pogotovo u situacijama u kojima infrastruktura za upravljanje otpadom to zahteva,” kaže Čarls Brend, potpredsednik Tetra Paka za marketing i upravljanje proizvodima.

Tetra Top je ambalaža koja kombinuje praktičnost boce s modernim izgledom i osećanjem koji pruža kartonsko pakovanje. Pogodna je za hlađene proizvode kao i za bezalkoholna pića koja se čuvaju na sobnoj temperaturi – kod kuće i u pokretu. Ambalaža s odvojivim poklopcem potrošačima je dostupna bez ikakvog dodatnog troška. Kompanija Arla Foods u Danskoj i Švedskoj već je uvela Tetra Top s odvojivim poklopcem u svoju liniju proizvoda.

„Vrlo je dobro primljena od strane svih naših ključnih aktera,” kaže En Bergman, viši rukovodilac za marketing i brendiranje u odeljenju jogurta i fermentisanih proizvoda u Arla Foods, u Švedskoj. „Više od 80% potrošača ceni mogućnost odvajanja poklopca, a 77% ih je reklo da će više reciklirati.* Na švedskom tržištu postoji preko 35 proizvoda koji se proizvode pod brendovima Yoggi i Arla, a koji se pakuju u ambalažu Tetra Top s odvojivim poklopcem. Naša velika prednost bilo je to što smo imali mogućnost da uvedemo tu ambalažu bez dodatnog troška.”

Video o ambalaži Tetra Top s odvojivim poklopcem pogledajte na servisu YouTube.

39945_2014-08-05_original

Tekst: Tetra Pak
FOTO: Tetra Pak
Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •