Kralj usisivača – LG Roboking Dual Eye 2.0

10492110_10204585697111482_949751691196128719_n
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Svako malo pojavi se uređaj koji vas može ostaviti bez daha, a među takvim uređajima je svakako LG-ev mali robot usisivač, četvrtasto dizajniran da bi lakše mogao da dopre do svih ćoškova kuće.

10492110_10204585697111482_949751691196128719_n

 

LG Roboking Dual Eye 2.0 ima nekoliko modova rada. Jedan od njih, a i najbolji, cik cak mod, odnosno zigzag mod (kako vam kaže ženski glas robota). Kada se taj mod aktivira, Roboking ide, kako samo ime kaže, po celoj prostoriji čisteći mrve, prašinu i dlake, nebitno da li su one vaše ili kućnih ljubimaca. Drugi mod je cell by cell mod, odnosno ćelija po ćelija. Kod ovog moda, Roboking, pomoću mnogobrojnih senzora i kamera sam bira delove sobe koje će prvo očistiti i kreće od jednog do drugog dela. Takođe, preko daljinskog koji dobijete uz njega, možete ga svojevoljno upravljati i čistiti sa njim, odnosno, drugim rečima, taj daljinski se pretvara u džoistik. Šta reći, beskonačan izvor zabave prilikom čišćenja kuće.

Roboking poseduje veliki broj senzora i par kamera nazvanih Digital Eye 2.0. Preko kamera, Roboking lakše analizira prostoriju koju će čistiti i prilagođava se istoj, dok mnogobrojni senzori služe da usisivač, prilikom rada, ne udari u neku vertikalnu površinu (ili ne padne niz stepenice). Motor Robokinga od 120W je veoma snažan i omogućava dosta dobru usisnu moć, ako uzmemo u obzir veličinu samog Robokinga. LG pametni usisivač poseduje i turbo mod, pomoću kojeg njegova snaga se znatno povećava i omogućava da bolje pokupi mrve sa ravnih površina. A, ono što je najzanimljivije kod Roboking-a jeste da će on, ukoliko je baterija skoro prazna, a vi niste tu, sam otići do postolja za punjenje i početi sa punjenjem. Naravno ukoliko je postolje za punjenje uključeno u struju i postavljeno na površini gde Roboking čisti.

Po rečima LG-ja, njihov pametni usisivač ima četvrtast dizajn da bi lakše mogao da dopre do svih ćoškova kuće. LG je usisao one ćoškove koje i ja sam ne mogu dohvatiti. Par rotirajućih četki na ćoškovima Robokinga prodru duboko ispod kaučeva, ormara, fotelja, odnosno dovoljno duboko da može pokupiti nedavne mrve koje su pale. Ispod samog robota se nalazi četka koja se, tokom rada, sama vrti (nju ne pokreće ni jedan motor) i kupi dlake sa tepiha. S vremena na vreme morate je očistitit, ali je veoma dobar saveznik u čišćenju dlaka.

Prednosti (plus):

– Kompaktan je sa velikom usisnom moći

– Zađe u svaki ćošak

– Može se upravljati sa njim “iz fotelje”

Mane (minus):

– Mali je “prtljažnik” za prašinu, pa se češće mora prazniti

– Ne može usisavati po dosta čupavim tepisima

Tekst: GoranSovilj
FOTO: LG
Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •