Microsoft predstavio Windows 10

unnamed (3)
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Microsoft je predstavio novu generaciju operativnog sistema Windows, koja nosi naziv Windows 10, i po prvi put prikazao rani tehnički prikaz za PC, na raspolaganju počevši od 1. oktobra, naglašavajući unapređenja usmerena ka poslovnim korisnicima koja podrazumevaju osavremenjeno korisničko iskustvo, pojačane bezbednosne i karakteristike upravljanja.

unnamed (3)

Ova kompanija je takođe predstavila Windows Insider Program (WIP), čime je započela najveći otvoreni kolaborativni razvojni napor kako bi se promenio način na koji se Windows gradi i postavlja da bi se najbolje zadovoljile potrebe korisnika. Učesnicima programa će biti predstavljena tehnička verzija Windows 10 i stalni dotok aplikacija u raznim fazama razvojnog ciklusa koje će moći da koriste i da pruže povratnu informaciju o iskustvu.

“Windows 10 predstavlja prvi korak potpuno nove generacije operativnog sistema Windows, koja otvara nova iskustva koja će omogućiti korisnicima nove načine da rade, da se igraju i da se povežu”, izjavio je Teri Majerson (Terry Myerson), izvršni potpredsednik grupe za operativne sisteme Microsofta. “To će biti najsveobuhvatniji operativni sistem i najbolja verzija koju je Microsoft ikad napravio za svoje poslovne korisnike, pa očekujemo da ćemo u saradnji sa širom  Windows zajednicom da u mesecima koji su pred nama uvedemo Windows 10 u život.”

Windows 10 se prilagođava uređajima koje korisnici upotrebljavaju – od Xboxa do PC-a, od telefona do tableta i malih sprava – i tome što oni rade na njima sa doslednim, prepoznatljivim i kompatibilnim iskustvom, koje omogućava još veću produktivnost. Windows 10 će funkcionisati na najvećem dijapazonu uređaja do sada: od platforme „Internet of Things“ do centara podataka širom sveta.

 

Tekst: Michel Petković
FOTO: Microsoft

 

Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •