Nova Sony α5100 – stvorena za selfi

A5100_brown_2
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Jasni i precizni akcioni kadrovi ili živopisni i verni portreti? Filmski HD snimci ili kvalitetniji selfi? Sa novim, džepnim Sony fotoaparatom α5100 niste prinuđeni da birate,  jer je sve navedeno na dohvat ruke!

A5100_brown_2

Novi model α5100 je najmanji fotoaparat sa izmenjivim objektivom na svetu koji se može pohvaliti APS-C senzorom sa ugrađenim blicem i Wi- Fi opcijom. Ovaj uređaj savršeno pristaje svakoj ruci, a uprkos svojim malim dimenzijama, novitet iz Sony-ja predstavlja veliki pomak za svakog ko prelazi sa kamere, pametnog telefona ili sa kompaktnog fotoaparata na novu α5100.

Ništa ne može da promakne neverovatno brzom hibridnom autofokusu α5100 aparata sa 179  autofokusnih polja sa faznom detekcijom, koje su pogodne za zamrzavanje brzih pokreta uz precizno fokusirane kadrove, jedne za drugim. Beleženje uzbudljivih momenta sada je neuporedivo lakše sa fokusom i okidačem osetljivim na dodir koje nudi ovaj model. Zahvaljujući Exmor CMOS senzoru poslednje generacije od 24,3 megapiksela, nova α5100 garantuje detalje i teksture bez greške. Podjednako velik kao i APS-C senzori u većim DSLR aparatima, Exmor CMOS senzor je uparen sa snažnim BIONZ X procesorom koji se nalazi u već priznatoj α7 seriji. Bilo da fotografišete u pokretu ili iz mesta, primetićete razliku u neverovatnim poboljšanjima i osetljivošću u mračnim uslovima.

Ljubitelji kinematografije koji uživaju u pravljenju video snimaka mogu biti sigurni da su u novoj α5100 pronašli svog saputnika u avanturama, koja poseban naglasak stavlja na senzitivnost i detalje. Kao podrška sve više popularnom i profesionalno fokusiranom XAVC Si formatu od 50 megapiksela, ovaj model osigurava spektakularne Full HD snimke, koje prati podjednako dobar zvuk. Okrenite veliki LCD ekran za 180 stepeni, udobno držite kameru u razdaljini rukuhvata, kadrirajte sebe uz pomoć prikladno pozicionirane zoom poluge, pustite okidač i napravite fenomenalnu selfie fotografiju! Svaku vašu fotografiju ili video snimak (MP4) možete veoma lako podeliti sa najbližima. Opcija NFC omogućava prenos jednim dodirom, dok Wi-Fi standard omogućava jednostavno prebacivanje na kompatibilne Android i iOS uređaje.

Tekst: Michel Petković
FOTO: Sony
Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •