Novi Intel Xeon procesori ubrzavaju data centre

ìntel
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Kompanija Intel predstavila je seriju procesora Intel Xeon E5-2600/1600 v3 kako bi odgovorila na potrebe različitih zahtevnih poslovnih operacija i data centara.

E5-2600_v3_package_shot1

Nova serija procesora obuhvata veliki broj različitih unapređenja koja povećavaju performanse do tri puta u odnosu na prethodnu generaciju, energetsku efikasnost prve klase i unapređene bezbednosne karakteristike. Kako bi odgovorili na veliku potražnju za softverski definisanom infrastrukturom (SDI), procesori iznose ključne pokazatelje, kroz telemetriju, koji omogućavaju infrastrukturi da obezbedi usluge najboljih performansi, otpornosti i optimizaciju ukupnih troškova vlasništva.

Procesori će biti korišćeni u serverima, radnim stanicama, skladištima i mrežnoj infrastrukturi za pokretanje niza zahtevnih operacija, kao što su analiziranje podataka, računarstvo visokih performansi, telekomunikacije i usluge zasnovane na cloud-u.

“Ekonomija digitalnih usluga nameće nove zahteve data centrima, zahteve za automatizovanim, dinamičnim i prilagodljivim pružanjem usluga”, rekla je Dajan Brajant, viša potpredsednica i generalna direktorka grupe Data Center u kompaniji Intel. “Naši novi Intel procesori pružaju nenadmašne performanse, energetsku efikasnost i bezbednost, ali pružaju i uvid u hardverske resurse potrebne kako bi bila omogućena softverski definisana infrastruktura. Omogućujući unapređenu arhitekturu data centara, Intel pomaže kompanijama da u potpunosti iskoriste prednosti usluga zasnovanih na cloudu.”

Počev od 8. septembra, očekuje se da će proizvođači sistema iz celog sveta najaviti hiljade Intel Xeon procesora zasnovanih na E5 v3 platformi. Serija procesora Intel Xeon E5-2600 v3 će biti ponuđena u 26 različitih delova čija će se cena kretati od 213 do 2.702 dolara u količinama od 1.000 jedinica. Radne stanice na Intel Xeon E5-1600 procesorima će biti ponuđene u šest različitih delova čija će se cena kretati od 295 do 1.723 dolara.

Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •