Proširite vidike uz nove Sony objektive

unnamed
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Iz kompanije Sony stigla je nova kreativna alatka namenjena fotografima i snimateljima — prvi zoom objektiv punog okvira za E-mount sisteme kamera.

unnamed

Dizajniran i projektovan po beskompromisnim standardima, objektiv EE PZ 28-135mm F4 G OSS (SELP28135G) nudi sveobuhvatnu i izražajnu moć svim videografima i snimateljima filmova, a takođe je i idealan partner fotoaparatima  kao što su α7S  punog okvira od 35mm. Zahvaljujući ovom objektivu korisnici mogu da beleže neverovatne detalje, bilo da snimaju Full HD ili 4K video sadržaj, kao i da fotografišu u svakoj prilici.

Objektiv SELP28135G je kompatibilan sa svim Sony E-mount kamerama i kamkorderima, a  njegova fokalna dužina prevazilazi još širi 4-202,5mm (ekvivalent 35mm) opseg kada se priključi na fotoaparat sa APS-C senzorom. Ovo obuhvata Sony uređaje poput fotoaparata α6000 i α5100, kao i kamkordere Super 35mm formata kao što je NEX-FS700 ili novi PXW-FS7. Ovaj objektiv se odlikuje konstantnim maksimalnim otvorom blende 4, zahvaljujući kojoj se dostiže neverovatna dubina prostornih efekata i stabilna kontrola ekspoziture na celom opsegu uvećanja, od širokog ugla do telefoto slikanja. Što se tiče potreba ozbiljnih snimatelja, one su pokrivene zahvaljujući karakteristikama novog Smooth Motion Optics dizajna.

Najnoviji ZEISS širokougaoni zum objektiv punog formata poseduje impresivnu moć slikanja i to sve u kompaktnom dizajnu za korisnike α kamera. Dugo očekivani Vario-Tessar T* FE 16-35mm F4 ZA OSS (SEL1635Z) objektiv, entuzijastima fotografije nudi tri zum objektiva sa širokim otvorom. Upotpunjavajući već postojeći SEL2470Z zum i SEL70200G telefoto zum, SEL1635Z zum širokog ugla je ubedljiv izbor za slikanje pejzaža, enterijera i arhitekture.

Legendarni ZEISS kvalitet iskorišćava celokupni potencijal već priznate α7 serije kamera punog okvira od 35mm, a kao i njegov vršnjak, idealan je partner serije Sony E-mount kamera i kamkordera. Beskompromisni optički dizajn poseduje pet asferičnih elemenata objektiva,uključujući jedan veliki AA (napredno asferički) element i tri ED staklena elementa. Ovo pomaže SEL1635Z zumu da postigne neverovatno sveobuhvatnu rezoluciju i oštrinu, dok istovremeno smanjuje distorziju i aberacije boje na apsolutni minimum.

Tekst: Michel Petković
FOTO: Sony

 

Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •