Samsung najavio fotoaparat NX1

NX1 Lifestyle Image_3
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

Novi premium fotoaparat dizajniran je za iskusne fotografe, donosi vrhunski kvalitet slike, poseduje neverovatno brzi AF sistem i jednostavan je za upotrebu.

NX1 Lifestyle Image_3

Kompanija Samsung Electronics najavila je revolucionarni fotoaparat NX1. Samsung NX1 predstavlja kombinaciju vrhunskog dizajna i vodeće tehnologije u toj industriji što ga čini izuzetno brzim fotoaparatom sa kompaktnim sistemon (CSC). Ovaj fotoaparat poseduje uzastopno AF slikanje od 15 kadrova u sekundi najbolje u klasi, jedinstveni sistem autofokusa (AF) III sa 205 AF tačaka za detektovanje faze i APS-C BSI CMOS senzor od 28MP za superiorni kvalitet slike.

 

Moćan i brz, procesor slike uređaja NX1 DRIMe V može da se pohvali superiornom reprodukcijom slike i smanjenjem šuma, jer koristi snažna jezgra za fotografisanje velike brzine što je ozbiljnim fotografima potrebno. Ova najmodernija tehnologija podržava i 4K UHD video snimanje bez potrebe za eksternom opremom, tako da oni koji prave filmove mogu i da snimaju.

NX1 Lifestyle Image_1

Sa Samsungovim novim NX AF (autofokus) sistemom III sa 205 AF tačaka za detektovanje faze, NX1 redefiniše granice polu-profesionalnog nivoa fotografije svojom brzinom, agilnošću i sposobnošću za fokusiranje. Dok najvažniji momenti mogu da prođu za tren oka, brzina AF uređaja NX1 od 0.055 sekundi omogućava korisnicima da ih ovekoveče fotografijom bogatih detalja i da ih sačuvaju za predstojeće godine. Uz to, uzastopno slikanje od 15 kadrova u sekundi omogućava korisnicima uređaja NX1 da besprekorno prate i slikaju sekvence sa akcijom.

 

Ono što dodatno poboljšava učinak fotoaparata NX1 u akciji jeste inteligentna nova funkcija automatskog slikanja Samsung Auto Shot (SAS) koja automatski fotografiše u pravom trenutku. NX1 podržava uobičajeni ISO 100-25600 i produženi ISO do 51200 i dopušta vam da ovekovečite slike sa velikom ekspozicijom sa manje šuma, čak i kada je slabo osvetljenje. Uz to, koristeći novu tehnologiju koja je dizajnirana posebno za NX1, efikasno se može smanjiti čak i mali šum koji proizvode aparati a koji se ne mogu videti golim okom.

 

Tekst: Michel Petković
FOTO: Samsung
Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •