Sledeća samoodrživa kuhinja

kuvar
Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

kuvar

Nekoliko kompanija je počelo da pravi brzu hranu na bazi insekata. Hoće li ljudi to kupovati?
Ove godine,
pojavio se novi start-up za prodaju hrane – onaj koji uključuje insekte u ishranu. Big Kriket Farms uzgaja cvrčke; druge kompanije prave kolačiće od cvrčaka, čips, brašno i proteinske pločice. Razgovarali smo sa šefom Mariom Hernandezom u njujorškom restoranu Black Ant o korenima ishrane insektima, i kako on to približava gladnima i radoznalima:

“…Mi smo spasili zaboravljene recepte iz svake države u Meksiku i doneli ih u Njujork sa novim obrtom. Mnogi koriste insekte kao što su skakavci, smrdibube (humiles), mravi listorezi (capiguaras) i jaja komaraca.

Pre svega, svi su svesniji globalnog zagrevanja i održivosti proteina. I drugo, oni su stvarno ukusni. Ljudi su ih probali, jer su bili radoznali, ali sada ih naručuju ponovo i ponovo.

U Black Ant-u, i radimo na pokretanju linije chapulines [skakavaca] za supermarkete. Imaćemo pet različitih ukusa, neki će biti tostirani sa vlašcem, a drugi sa lavandom i medom. Takođe ćemo prodati mrave i gusanos ili agava crve.

Jedna od bitnih stavki na meniju će biti skakavac tlayuda. Imaćemo chapulines takose sa gvakamolima sa mravljom soli. Imamo divnu ribu pečenu sa mravima i vlašcem. To će biti sezona mravljih jaja, tako da ćemo imati escamoles, a to su jaja specijalnog mrava iz centralnog Meksika. Ona imaju ukus kao kavijar…”

Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •