ZANATSKO PIVO UNIŠTAVA ZALIHE HMELJA

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •  

pivoth“Male pivare će usisati svaki kilogram hmelja u SAD. Uzgajivači ne mogu da povećaju prinos dovoljno brzo.”
– Dag MekKinon, bivši direktor Američke zajednice uzgajivača hmelja

Karta pića i u najelitnijim barovima pokazaće vam da je bum zanatskog piva pred nama. U 2014, SAD su bile dom 3.200 zanatskih pivara; ove godine, nove će se otvarati svakih 16 sati. Trend je blagodet za avanturističke pijanice, ali opasno tanji snabdevanje hmeljom. “Potražnja je bez presedana “, kaže Stiv Miler, specijalista za hmelj na Kornel univerzitetu. Potrošnja hmelja je porasla skoro četiri puta u protekloj deceniji, zahvaljujući delom i popularnosti super hmeljastog Indija Pale Ales (vrsta piva), koje sada čini više od petine tržišta zanatskog piva. Vašingtonski Yakima Valley, centar domaćih proizvođače hmelja, ne može to da isprati, pa njive od po jednog hektara hmelja niču na farmama širom zemlje. Uzgajivači u Njujorku, Minesoti i Koloradu pružaju lokalnim pivarama hmelj koji odražava prepoznatljiv regionalni buke. Zauzvrat, mnoge pivare se slažu da podele inicijalne troškove, garantujući tržište za buduću žetvu. “Pokret pobornika lokalnih poljoprivrednih kultura se prebacio sa činije salate na kriglu piva “, kaže Tom Bric, osnivač Glacier Hop Ranch-a, koji snabdeva 18 pivara u Montani. Ovaj novi, raznovrsniji model može održati na površini brz rast zanatskih pivara, a održivo snabdevanje je nešto čemu svi možemo nazdraviti. MET Džajls

132 sorte hmelja koje koriste pivare u SAD, porastao je za 88 u 2009. godini.

Podeli :
Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Email this to someone

Podeli :
  •  
  •  
  •  
  •